BEST Training Week

Traineri

Despre trainerii noștri

Ana Rednic

Teaching Assistant

V-ați gândit vreodată cât de ușor poate fi să creați un sistem care hrănește animalul de companie sau un robot care evită obstacole folosind doar un Arduino și câteva componente? De la un sistem de monitorizare a parametrilor din aer până la roboți de ghidaj, orice este realizabil cu puțină motivație și răbdare. Haideți să descoperim împreună cât de satisfăcător este să construim ceva util din componente hardware și un Arduino.

Marc Pușcoi

Fiecare dintre noi își dorește să dea tot ce are mai bun, dar nu mereu reușim să mulțumim pe toată lumea, e ceva firesc. Ce ne facem însă când ducem totul la o scară mai largă?
Orice consumator aleargă după cel mai bun produs, însă producătorului nu îi este ușor să satisfacă toate cerințele unui consumator. De aici se nasc probleme, care mai mereu au soluții nu chiar atât de evidente.
Puşcoi Marc vine să ne împărtășească cum reușește compania la care lucrează, Emerson, să rezolve conflictele dintre așteptările clienților și produsele concrete. Care este secretul lor și cum le-am putea folosi exemplul în viața de zi cu zi?

Dorin Boabeș

Software Technical
Manager

Pentru majoritatea termenul de “leadership” face parte din vocabularul uzual, dar știm ce implică el cu adevărat? Care sunt calitățile reale ale unui lider? De ce este importantă pentru viitor următoarea generație de lideri?
Dacă îți dorești să afli mai multe despre cum se definește un adevărat lider sau de ce e nevoie de lideri, ai acum șansa de a participa la un training dedicat acestui subiect. “Leadership and how to inspire people”, susținut de Dorin Boabeș, a fost creat pentru a evidenția un nou chip al leadershipului, acela de a inspira lumea.
Dorin Boabeș experimentează acest termen de 25 de ani, iar de vreo 10 ani transmite publicului ce înseamnă cu adevărat să fii lider. A coordonat echipe diverse, fie că vorbim de varietatea membrilor sau numărul lor.

Adrian Groza

intelligent Systems
Group Professor

Auzim și vedem în jurul nostru tot mai des roboți controlați de Inteligența Artificială, le cunoaștem și ne folosim de ajutorul lui Siri, Cortana sau Alexa; sau am auzit la știri și prin articole de programe software care înving la șah campioni mondiali.
În inteligența artificială (Artificial Intelligence) sunt două triburi: tribul celor care se ocupă cu reprezentarea cunoștințelor (KR – Knowledge representation and reasoning) și raționarea pe aceste cunoștințe, respectiv tribul celor care se ocupă cu învățarea automată (ML – Machine Learning). Acum la guvernare se află tribul ML, datorită unui lider extrem de carismatic – Deep Learning. Cum începătorii în Inteligență Artificială tind să echivaleze AI cu tribul ML, acest tutorial prezintă instrumente utilizate de tribul KR.
Ne vom antrena cu dialecte precum “Logica de ordinul întãi” sau “Logica epistemică” introduse prin jocuri logice sau scenarii legate de înțelegerea limbajului natural.
Obiectivul este de a evidenția că inteligența artificială este mult mai vastă decât învățarea automată.
Ne vom juca alături de domnul profesor Adrian Groza de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, membru al Departamentului de Calculatoare și al Grupului de Sisteme Inteligente.

Tania Tămaș

Psiholog

Relaxează-ți umerii, respiră, du-te și bea un pahar cu apă. Când a fost ultima zi în care nu te-ai simțit stresat? Cum se simte să nu cari după tine un bagaj plin cu griji?

Stresul e un element care face parte din viața de zi cu zi a fiecăruia, dar el delimitează o graniță subțire între ceva ce ar trebui să ne ambiționeze și ceva care ne-ar putea pune piedici. Mergem pe o sfoară deasupra acestei granițe și uneori ne pierdem echilibrul, iar atunci ne vin în ajutor oamenii pregătiți pentru așa ceva, psihologii.

Tania Tămaș este una dintre ei, cu mai multe sesiuni de training și webinarii dedicate elevilor și studenților la activ, ea se alătură cu un training dedicat managementului stresului.

Dacă simți și tu că ai nevoie de un sprijin care să îți redea echilibrul și nu numai, te așteptăm la training.

 

Bogdan Laslo

Coordinator of
Service Engineering


Team

Unul din cele mai enervante momente este atunci când vrei să te uiți la un film și îți pică conexiunea de internet și nu poți decât să te uiți la un cerc care se învârte pe ecran. Ni se întâmplă tuturor, cu muzica, cu filmele, cu rețelele de social media.
Oare ce se întâmplă atunci când nu te poți conecta la o aplicație, deși semnalul tău e unul foarte bun? De ce nu avem acces rapid la unele informații? Cum poate un server să permită conectarea a milioane de clienți?
Răspunsul tuturor acestor întrebări ni-l poate oferi Bogdan Laslo, WAN Service Lead la Emerson Automation Solutions. El ne va explica ce înseamnă SD_WAN, cum funcționează și care sunt aplicațiile sale practice.
Focusul acestui training este construirea de rețele de ultimă generație care să permită conectarea oricărui utilizator și a oricărei aplicații cu capabilități integrate pentru multicloud, securizat, asigurând comunicarea unificată, optimizare aplicațiilor cu DIA (Direct Internet Access) sau SASE (Secure access Service Edge).

Tudor Nistor

Coach

Numele meu este Tudor Nistor și sunt antrenor personal și kinetoterapeut. Îmi place să fiu genul de om din această industrie care păstrează lucrurile simple și de valoare, bazându-mă pe cuvintele următoare: “My key is education.”. Lucrez cu tineri, cu oameni de vârsta a treia, dar și mai în vârstă, sportivi, dar și oameni care au joburi dependente de un birou, acest fapt ajutându-mă să înțeleg problemele de care se lovește corpul uman în zilele acestea “tehnologizate” și care sunt cauzele.
Acest training de 2 ore va cuprinde informații care vor reprezenta răspunsurile la întrebările: Ce, cum, când, cât de mult, de ce, unde, e bine, e rău, înglobând fitness-ul, funcționalitatea corpului uman, elemente de nutriție si kinetoterapie de bază pe înțelesul tuturor.

Cristiana Oprea

rally driver

Ne jucam toți cu mașinuțele și visam să le conducem atunci când eram copii, indiferent de vârstă sau de preferințele generale despre jucării. Apoi visul de a conduce a devenit realitate. Pentru unii visurile nu s-au oprit aici.
Cristiana Oprea este pilot de raliu și fondatoarea proiectului Femei în Motorsport.
În 2015 a trecut de la arhitectură la motorsport, cu certitudinea că la volan va putea schimba lumea în bine. Este singura româncă pilot care a concurat în Campionatul European de Raliuri, în afara țării, și fondatoarea Femei în Motorsport, un proiect unic prin care promovează femeile din automobilismul și motociclismul românesc. Între competiții, Cristiana scrie ca jurnalist auto pe Autocritica și pe blogul ei, cristianaoprea.ro.

Ovidiu Oltean

Professional PublicSpeaker

Vorbitul în public poate să fie una din cele mai inconfortabile situații în care putem fii puși. Cum reușesc unii oameni să vorbească atât de dezinvolt în fața unui public larg? Care e secretul lor?
Unul dintre cei mai buni și degajați public speakeri vine să ne arate cum putem trece peste tracul de scenă și teama de a ne face de râs.
Ovidiu Oltean s-a dedicat public speaking-ului și a devenit unul din cei mai premiați și apreciați experți din acest domeniu, în România. Misiunea lui este să sprijine oamenii să aibă mai multă încredere în ei, să fie mai persuasivi și mai autentici atunci când își prezintă ideile în public.

Gelu Oltean

Software engineer

Zilnic internetul este bombardat cu miliarde de informații noi, care se adaugă celor existente. Gestiunea unei cantități atât de însemnate de date este o adevărată provocare, însă, folosind tehnologiile adecvate, lucrurile se pot simplifica.
Una din soluțiile preferate utilizate în prezent este Scala. Este un limbaj de programare conceput pentru a crește odată cu cerințele utilizatorului său, de la scrierea de scripturi mici până la construirea unui sistem masiv de procesare a datelor. Scala este utilizat în procesarea datelor, calcularea distribuită și dezvoltarea web. Acesta alimentează infrastructura de inginerie a datelor a multor companii.
Gelu Oltean, inginerul software (Scala) la METRO.digital Romania, va prezenta o abordare practică a programării bazate pe actori – cea folosită pentru a crea Kafka, Spark sau Flink, și care a pus bazele Reactive Manifesto și tot ce a urmat.

Maria Irimiaș

Service DeliveryManager

Anunțăm cu bucurie că UiPath Romania prin UiPath Community (https://bit.ly/3begLm1) a acceptat să susțină BEST Cluj-Napoca și anul acesta, ca dovadă a angajamentului constant în susținerea eforturilor de învățare și upskilling a corpului studențesc din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, și al tuturor universităților cu profil tehnic din țară.
Anul acesta, partenerii noștri vor sustine un Crash Course in RPA, pentru a deschide orizontul carierei de RPA Developer tuturor celor interesați de new and upcoming technologies. Workshopul va conține toate detaliile introductive, precum și instrucțiunile pentru follow-up în UiPath Academy (https://bit.ly/3ElbGEX).
Maria Irimias este Software Solution Architect la accesa.eu, și o entuziastă a Software Robotics. În urmă cu 15 ani și-a început călătoria în lumea dezvoltării de soluții software. Maria și-a construit expertiza în limbaje de programare care au trecut testul trecerii timpului – .NET, iar acum a acceptat provocările tehnologiei RPA. Începând cu 2021, Maria a fost desemnată ca UiPath MVP – cea mai înaltă distincție din cadrul comunității UiPath, în urma recunoașterii expertizei în domeniu și a calității de ambasador RPA.

Andrei Brehuescu

Viața se schimbă! Acest sezon ne-a arătat că totul se poate modifica de la o zi la alta. O datorie față de noi este “to keep ourselves together”, să ne lăsăm cât mai puțin afectați de tot ce se întâmplă. O rețetă a succesului garantat nu există, dar ca orice bucătar care ajunge să creeze următorul cel mai bun preparat, putem testa diverse combinații de ingrediente până ajungem la ce trebuie pentru noi.
Eu vă propun o poveste/un debate/un joc/you name it despre cât mai multe puncte din managementul personal, unde mai putem împărtăși ce merge pentru voi, ce poate auziți la alții și poate funcționa și la tine.
Ai 2 ore libere? Oferă-ți șansa să vezi ce au ceilalți participanți, dar și eu.