BEST Training Week

About How to Start-up

Despre eveniment

“How to Start-up” este un eveniment dedicat studenţilor care își doresc să descopere mai multe despre ceea ce înseamnă un start-up, care este drumul de la idee la implementare şi chiar posibilitatea să îi inspire în înfiinţarea propriului lor start-up. 

Fiecare dintre noi are mii de visuri și aspirații în viață.  Dacă al tău este acela de a începe un start-up, noi îți suntem alături.

În prima parte a evenimentului,

Cornel Amariei, unul dintre inventatorii ochelarilor pentru nevăzători, va susține o discuție liberă despre antreprenoriat și ne va prezenta experiența lui academică. Acesta a fost nominalizat de Forbes SUA drept unul dintre cei mai influenţi tineri sub vârsta de 30 de ani. Fiind apropiat de vârsta studenților, acesta va oferi o prezentare interactivă cu participanții și va răspunde la toate curiozitățile publicului.

“Cornel Amariei este un inventator, speaker și antreprenor român, născut în urmă cu 25 de ani la București. Cunoscut pentru fondarea și inventarea .lumen – un sistem de asistență pentru nevăzători, ce le permite o viață mai independentă, Cornel a început parcursul științific încă din perioada liceului, când a construit peste 100 de roboți, călătorind la concursuri de robotică în toată lumea și fondând primele sale companii. În trecut, Cornel a ocupat și o poziție de Head of Innovation la Continental Automotive, una dintre marile companii din domeniul automotive. Pentru munca sa, a fost inclus de revista americană Forbes ca fiind unul dintre cei 10 cei mai influenți europeni sub 30 de ani, în 2016, și nominalizat ca unul dintre 10 Outstanding Young Persons of the World de către JCI, un titlu în trecut primit de oamenii precum J. F. Kennedy și Elvis Presley.”

Cornel Amariei

CEO - .lumen – Glasses for the Blind

În cea de-a doua parte,
 

vom avea o discuție deschisă cu 3 tineri antreprenori  care, încă din perioada facultății, și-au dezvoltat propriile lor start-up-uri. Aceștia ne vor povesti experiențele lor și vor răspunde la o serie de întrebări, cu speranța ca ele să te inspire și să te ajute în drumul tău spre un proiect de succes. Invitații sunt:

Eduard Burghelia (Founder Confidas & Co-founder GrowthClub)

Zaki Milhem (Co-founder & CEO WakeZ)

Andrei Covaciu (Founder Empathy)

Eduard Burghelia

Cofondator Confidas.ro

Eduard are 23 de ani și și-a început prima afacere în urmă cu 7 ani. Are experiență în vânzări corporate și a fost reprezentantul celor 100.000 elevi din județul Constanța, făcând lobby pentru influențarea politicilor publice în educație. În prezent este fondatorul Confidas, o platformă online care ajută micii antreprenori să fie plătiți la timp, oferindu-le accesul la milioane de date financiare despre companiile din România.

Zaki Milhem

fondator Neuroptimum & WakeZ

Medic rezident, cercetător și antreprenor, Zaki a fondat clinica Neuroptimum și WakeZ, un start-up de digital health care, folosind vibrații, influențează activitatea electrică a creierului. În momentul de față Zaki își face doctoratul în biotehnologie, conduce primul studiu clinic cu intervenție digitală din România și este implicat în mai multe proiecte locale sau internaționale, ajungând inclusiv să își prezinte munca la Stanford. Numitorul comun al activităților lui Zaki este inovația digitală în sănătate, aceasta fiind și aria lui de expertiză.

Andrei Covaciu

fondator Empathy

Am 22 de ani, sunt inginer în Calculatoare și momentan am un job full time la o firma din Cluj-Napoca și alte 2 joburi part time ca freelancer. Majoritatea rețelelor de socializare ne permit să cunoaștem oameni prin intermediul textului sau a imaginilor, dar gândiți-vă cât de mult din personalitatea noastră și cât de multe idei am putea transmite dacă am fi capabili să împărtășim niște momente cu ceilalți pentru a ne asculta. Ei bine, prin aplicația Empathy vei putea afla cum anume putem face acest lucru într-un mod cât mai interactiv. Stay tuned și ne auzim la How to Start-up!